سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «علی ممد رضوانی» شاعر افغانستانی ساکن تهران که روزگار خود را از راه انجام کارهای سخت ساختمانی میگذراند؛ در واکنش به اتفاقات اخیر کنسولگری ایران در هرات نوشته است؛ «در ایران درس خواندم، در ایران به ادبیات علاقهمند شدم، در ایران کار کردم و نان در آوردم. در ایران عاشق شدم و ازدواج کردم.»
او در ادامه به پروژههایی در افغانستان اشاره میکند که به «ایران هراسی» شهرت دارد. پروژههایی با ردیف بودجه مشخص آن هم به دلار که هدفش ایجاد تنش بین مردم ایران و افغانستان است.
دو ملتی که اشتراکات آنها بیشتر از همه همسایگان جهان است و زندگی شان به ویژه در طول چهاردهه گذشته آن قدر به هم گره خورده است که عدهای نمیتوانند آن را تاب آورند.
نخبگان افغانستانی چه آنها که در ایران هستند، چه آنها که در افغانستان و چه غرب رفتهها در ساعتهای گذشته با تأکید بر اشتراکات و خون شریکی مردم دو کشور به اتفاق بر لزوم هوشیاری در این برهه حساس تأکید کرده اند.
«ضیا قاسمی» نویسنده و شاعر افغانستانی که سالها ست در سوئد زندگی میکند، در مطلبی که در اینستاگرام خود نوشته، آورده است: «در دنیا کمتر مردمی به یگانگی و یک دلی مردم دو کشور ایران و افغانستان پیدا میشود، ایرانیها در تمام مصیبتهای دیرساله ما شانه هایشان مهربانانه پناه اندوه ما بوده و دهه هاست بزرگوارانه میزبان میلیونها مهاجر افغانستانی بوده اند.»
نه ما مردم افغانستان انسانهای فراموش کاری هستیم که محبت و مهمان نوازی ایرانیها را فراموش کنیم و نه ایرانیها زحماتی را که کارگران سختکوش افغانستانی در طول چهار دهه گذشته در شهرهای بزرگ این کشور کشیده اند فراموش خواهند کرد.
یکی از کاربران افغانستانی توئیتر نوشته بود: «چرا آنهایی که در مقابل سفارت ایران در کابل و کنسولگری آن در هرات تظاهرات کردند، برای مسدود ماندن در مدارس بر روی دخترانشان کاری نمیکنند؟»
اگر کمی دقیق شویم به اتفاقات اخیری که در مشهد، هرات و کابل افتاد و ویدئوهایی که این روزها در فضای مجازی با هدف زیرسؤال بردن ایران در برخورد با مهاجران غیرقانونی افغانستانی منتشر شده است؛ متوجه خواهیم شد که افرادی کمین نشسته اند تا روزنهای باز شود و دشمنی خود را آشکار کنند و برای برهم زدن رابطه دو ملت از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
یکی دیگر از کاربران افغانستانی در فیسبوک نوشته است: «ایران حوزه فرهنگی ماست، تلاش کنیم که سوءتفاهمات را رفع کنیم، توضیح دهیم که ما مردم پاره تن فرهنگی شماییم و دشمنی و بدخواهی با ایرانیان نداریم.»